Wartości odżywcze: kalorie - 386 kcal; białko - 31,67 g; tłuszcze - 8,01 g; węglowodany - 51,67 g

Przepis dla 1 osoby
Czas przygotowania: 30 min

Ziołowy pęczak z pieczarkami i kurczakiem - składniki

100 g mięsa z piersi kurczaka bez skóry
1/3 szklanki zielonego mrożonego groszku
1/2 łyżki oliwy z oliwek
1 i 2/3 łyżeczki pietruszki, natka
2 szczypty pieprzu
łyżeczka tymianku
1/3 łyżeczki soli
50 g kaszy jęczmiennej pęczak
3 pieczarki surowe

Jak zrobić ziołowy pęczak z pieczarkami i kurczakiem?

Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy w plastry i odparowujemy na suchej patelni.

Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w niedużą kostkę. Dodajemy do pieczarek. Podlewamy łyżeczką oliwy, aby zapobiec przywieraniu do patelni. Przyprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Mieszamy z kaszą.