OWSIANKA Z JABŁKAMI I ORZECHAMI

Składniki:

Przygotowanie

Do naczynia wsyp płatki owsiane, dodaj owsiany napój roślinny, kawę zbożową Inka Klasyczna, sól, 1 łyżeczkę masła i gotuj na małym ogniu, aż płatki staną się lekko kleiste.
Przykryj garnek i odstaw na bok.
W międzyczasie na suchej patelni upraż orzechy, przesyp do miseczki. Na tej samej patelni rozpuść 1 łyżeczkę masła, dodaj cynamon i  pokrojone jabłka. Smaż kilka minut. Na koniec dodaj miód.
Owsiankę przełóż do miseczki, ułóż smażone jabłka i posyp prażonymi orzechami, polej odrobiną miodu lub syropu klonowego.

embed
PLACUSZKI OWSIANE Z CYNAMONEM

Składniki:

  • 100 ml Waniliowego Owsianego napoju roślinnego od Inki
  • 100 g płatków owsianych górskich szczypta soli
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1 jajko (w wersji wegańskiej można zamienić na 1 mały banan)
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka ulubionego słodzika
  • 2 łyżki oleju do smażenia (opcjonalnie)
  • do podania do wyboru: czekolada, owoce, bita śmietana, dżem, konfitura, serek homogenizowany

Przygotowanie

Płatki owsiane zmiel w młynku na gruboziarnistą mąkę. Wymieszaj z cynamonem, proszkiem do pieczenia i słodzikiem. Jajko roztrzep z waniliowym owsianym napojem roślinnym (banana zblenduj z napojem) połącz wszystkie składniki, mieszając drewnianą łyżką. Odstaw na 10-15 minut. Smaż na suchej lub natłuszczonej patelni z obu stron, do czasu aż na placuszkach pojawią się brązowo-złote plamki. Podawaj gorące z ulubionymi dodatkami.

embed
KASZA MANNA RAFAELLO

Składniki:

Przygotowanie

Migdały upraż na suchej patelni. W garnuszku zagotuj kokosowy napój roślinny, kawę zbożową Inka Kokosowa, miód i wiórki kokosowe.

Po zagotowaniu wsyp kaszę i gotuj przez około minutę. Do grysiku dodaj większość migdałów oraz śmietankę. Wymieszaj i wyłóż do miseczki. Posyp resztą migdałów oraz wiórkami kokosowymi.

Też uważasz, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia? Sprawdź więcej propozycji na inka.pl/pl/przepisy
Wróć do listy Przepisy na pyszne chwile warte zapamiętania
Materiał promocyjny marki INKA