INKA Z CHILI I KARDAMONEM
Składniki:
- 2 łyżeczki Inki Klasycznej
- 50 ml napoju Barista Owsiane od Inki
- 200 ml gorącej wody
- 2 łyżeczki miodu
- 2 łyżeczki kakao
- szczypta chili
- szczypta kardamonu
Przygotowanie
Inkę Klasyczną zalej 200 ml gorącej wody, dodaj miód, kakao, kardamon i chili. Dokładnie wymieszaj. Wierzch udekoruj spienionym napojem Inka Barista Owsiane, posyp szczyptą kardamonu lub chili.
KORZENNA Z MIODEM I IMBIREM
Składniki:
- 2 łyżeczki kawy zbożowej Inka Klasyczna
- 1 szczypta cynamonu
- 1 szczypta kardamonu
- 2 goździki
- plasterek imbiru
- 1 łyżeczka miodu
- 50 ml sojowego napoju roślinnego Inka
Przygotowanie
Do naczynia wlej 200 ml wody, dodaj kawę zbożową Inka Klasyczna i imbir. Podgrzej, aż płyn się zagotuje. Dodaj cynamon, podgrzewaj przez minutę, dodaj kardamon, goździki i dalej podgrzewaj. Przelej przez sitko do kubka, dodaj miód i wymieszaj. Na wierzch wyłóż spieniony sojowy napój roślinny.
INKA ANYŻOWA NA MIGDAŁOWYM
Składniki:
- 2 łyżeczki kawy zbożowej Inka Klasyczna
- 200 ml Migdałowego napoju roślinnego Inka
- 2 gwiazdki anyżu
- 1 łyżeczka miodu
- szczypta cynamonu
- 50 ml Sojowy napój roślinny Inka do spienienia
Przygotowanie
Do naczynia wlej migdałowy napój roślinny, podgrzej i dodaj anyż. Na małym ogniu gotuj przez ok. 5 minut pod przykryciem. Dodaj kawę zbożową Inka Klasyczna oraz cynamon. Przelej do kubka, dodaj miód i udekoruj pianką ze spienionego sojowego napoju roślinnego.
Szukasz więcej pomysłów na rozgrzewającą Inkę? Sprawdź na inka.pl/pl/przepisy
Wróć do listy Przepisy na pyszne chwile warte zapamiętania
Materiał promocyjny marki INKA