INKA Z CHILI I KARDAMONEM

Składniki:

Przygotowanie

Inkę Klasyczną zalej 200 ml gorącej wody, dodaj miód, kakao, kardamon i chili. Dokładnie wymieszaj. Wierzch udekoruj spienionym napojem Inka Barista Owsiane, posyp szczyptą kardamonu lub chili.

embed
KORZENNA Z MIODEM I IMBIREM

Składniki:

Przygotowanie

Do naczynia wlej 200 ml wody, dodaj kawę zbożową Inka Klasyczna i imbir. Podgrzej, aż płyn się zagotuje. Dodaj cynamon, podgrzewaj przez minutę, dodaj kardamon, goździki i dalej podgrzewaj. Przelej przez sitko do kubka, dodaj miód i wymieszaj. Na wierzch wyłóż spieniony sojowy napój roślinny.

embed
INKA ANYŻOWA NA MIGDAŁOWYM

Składniki:

Przygotowanie

Do naczynia wlej migdałowy napój roślinny, podgrzej i dodaj anyż. Na małym ogniu gotuj przez ok. 5 minut pod przykryciem. Dodaj kawę zbożową Inka Klasyczna oraz cynamon. Przelej do kubka, dodaj miód i udekoruj pianką ze spienionego sojowego napoju roślinnego.

Szukasz więcej pomysłów na rozgrzewającą Inkę? Sprawdź na inka.pl/pl/przepisy
Wróć do listy Przepisy na pyszne chwile warte zapamiętania
Materiał promocyjny marki INKA