Dla 4-6 osób
Przygotowanie: 15 minut

Koktajl pietruszkowo-ogórkowy – składniki:

  • 100 g ogórka wężowego (obranego, bez nasionek, pokrojonego w kostkę)
  • spory pęczek natki
  • 5-7 łyżek pokruszonego lodu
  • sok z 1-2 cytryn
  • 4 łyżki płynnego miodu
  • 1 litr wody gazowanej mineralnej
  • ładne gałązki natki i plasterki ogórka do dekoracji

Jak zrobić koktajl pietruszkowo-ogórkowy:

1. Wszystkie składniki (oprócz wody mineralnej) wkładamy lub wlewamy do blendera. Dokładnie miksujemy.

2. Wlewamy schłodzoną wodę, miksujemy dalej, aż napój się spieni.

3. Przecedzamy i wlewamy do szklaneczek udekorowanych plasterkami ogórka.

4. Do każdej szklaneczki wkładamy gałązkę natki.