Dla 4-6 osób
Przygotowanie: 15 minut
Koktajl pietruszkowo-ogórkowy – składniki:
- 100 g ogórka wężowego (obranego, bez nasionek, pokrojonego w kostkę)
- spory pęczek natki
- 5-7 łyżek pokruszonego lodu
- sok z 1-2 cytryn
- 4 łyżki płynnego miodu
- 1 litr wody gazowanej mineralnej
- ładne gałązki natki i plasterki ogórka do dekoracji
Jak zrobić koktajl pietruszkowo-ogórkowy:
1. Wszystkie składniki (oprócz wody mineralnej) wkładamy lub wlewamy do blendera. Dokładnie miksujemy.
2. Wlewamy schłodzoną wodę, miksujemy dalej, aż napój się spieni.
3. Przecedzamy i wlewamy do szklaneczek udekorowanych plasterkami ogórka.
4. Do każdej szklaneczki wkładamy gałązkę natki.