Na ok. 30 sztuk
Przygotowanie: 10 minut plus smażenie

Pączki serowe – składniki:

  • 250 g twarogu
  • 2-3 łyżki gęstej śmietany
  • 2 jajka
  • 50 g cukru
  • łyżeczka esencji waniliowej
  • 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
  • 250 g mąki pszennej plus do podsypywania
  • 1/3 łyżeczki soli
  • litr oleju roślinnego
  • cukier puder do posypania pączków

Jak zrobić pączki serowe:

1. Twaróg przeciskamy do miski przez praskę, dodajemy śmietanę, jajka, cukier oraz ekstrakt wanilinowy i mieszamy.

2. Następnie dorzucamy suche składniki: mąkę wymieszaną z sodą oraz sól i mieszamy.

Twoja przeglądarka nie ma włączonej obsługi JavaScript

Wypróbuj prenumeratę cyfrową Wyborczej

Pełne korzystanie z serwisu wymaga włączonego w Twojej przeglądarce JavaScript oraz innych technologii służących do mierzenia liczby przeczytanych artykułów.
Możesz włączyć akceptację skryptów w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Sprawdź regulamin i politykę prywatności.