Dla 2 osób
Przygotowanie: 10 minut plus 60 minut mrożenie bananów

Czekoladowe smoothie – składniki:

  • 2 zamrożone banany
  • 50 g czekolady deserowej
  • 2 łyżki dobrego kakao
  • 2 łyżki masła orzechowego (opcjonalnie)
  • 250 ml mleka krowiego lub migdałowego
  • 2 łyżki granoli

Jak zrobić czekoladowe smoothie:

1. Banany kroimy na plasterki, przekładamy do strunowego woreczka i wkładamy do zamrażalnika na godzinę.

2. Kiedy banany się zamrożą, czekoladę kroimy na kawałki, przekładamy do kielicha blendera lub do wysokiego naczynia.

3. Dodajemy banany, kakao, mało orzechowe (opcjonalnie) i mleko, miksujemy, aż smoothie zrobi się gładkie i puszyste.

4. Deser przekładamy do miseczek i podajemy posypany granolą.