Dla 2 osób
Przygotowanie: 10 minut plus 60 minut mrożenie bananów
Czekoladowe smoothie – składniki:
- 2 zamrożone banany
- 50 g czekolady deserowej
- 2 łyżki dobrego kakao
- 2 łyżki masła orzechowego (opcjonalnie)
- 250 ml mleka krowiego lub migdałowego
- 2 łyżki granoli
Jak zrobić czekoladowe smoothie:
1. Banany kroimy na plasterki, przekładamy do strunowego woreczka i wkładamy do zamrażalnika na godzinę.
2. Kiedy banany się zamrożą, czekoladę kroimy na kawałki, przekładamy do kielicha blendera lub do wysokiego naczynia.
3. Dodajemy banany, kakao, mało orzechowe (opcjonalnie) i mleko, miksujemy, aż smoothie zrobi się gładkie i puszyste.
4. Deser przekładamy do miseczek i podajemy posypany granolą.