Dla 4 osób
Przygotowanie: 30 minut
Quesadille z farszem z batata – składniki:
- 1-2 bataty
- sól
- pieprz
- oliwa
- kostka fety
- szczypta chilli
- świeża kolendra
- tortille
- 2 limonki
Jak zrobić quesadille z farszem z batata:
1. Piekarnik rozgrzewamy do 220 st.
2. Bataty myjemy, osuszamy i kroimy na równe kawałki.
3. Bataty układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Doprawiamy solą i pieprzem, obficie smarujemy oliwą. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 minut, aż zmiękną.
4. W misce miksujemy upieczone bataty, mieszamy z pokruszoną fetą, doprawiamy chilli i posiekaną kolendrą.
5. Farsz nakładamy na gotowe tortille, składamy w quesadille i podpiekamy na grillowej patelni.
6. Ostudzone kroimy i pakujemy do pudełek, a potem podajemy z cząstkami limonki.