Dla 4 osób
Przygotowanie: 30 minut

Quesadille z farszem z batata – składniki:

  • 1-2 bataty
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • kostka fety
  • szczypta chilli
  • świeża kolendra
  • tortille
  • 2 limonki

Jak zrobić quesadille z farszem z batata:

1. Piekarnik rozgrzewamy do 220 st.

2. Bataty myjemy, osuszamy i kroimy na równe kawałki.

3. Bataty układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Doprawiamy solą i pieprzem, obficie smarujemy oliwą. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 minut, aż zmiękną. 

4. W misce miksujemy upieczone bataty, mieszamy z pokruszoną fetą, doprawiamy chilli i posiekaną kolendrą.

5. Farsz nakładamy na gotowe tortille, składamy w quesadille i podpiekamy na grillowej patelni.

6. Ostudzone kroimy i pakujemy do pudełek, a potem podajemy z cząstkami limonki.