Wytworna przekąska, łącząca w sobie pokrojone w ćwiartki słodkie figi, delikatną, ciągnącą się mozzarellę i wyraźną szynkę parmeńską, która dobrze współgra z owocami - oto koreczki, które można zjeść na śniadanie, aby rozpocząć dzień przyjemnie. Ta kompozycja zawiera w sobie zaskakująco dużo białka, bo aż 35,5 g - dzięki temu to idealne połączenie dla osób, którym zależy na podaży tego makroskładnika. Łatwe i szybkie w przygotowaniu, idealne do zabrania ze sobą do pracy czy wyłożenia na stół podczas wizyty gości do lampki ulubionego trunku - oto koreczki z figami, mozzarellą i szynką parmeńską.

Wartości odżywcze: kalorie – 353 kcal; białko – 35,55 g; tłuszcze – 11,97 g; węglowodany – 28,5 g

Przepis dla 1 osoby

Dieta: wegetariańska

Czas przygotowania: 10 minut

Koreczki z figami, mozzarellą i szynką parmeńską - składniki:

  • 2 figi
  • 120 g sera mozzarella, light
  • 45 g szynki parmeńskiej

Koreczki z figami, mozzarellą i szynką parmeńską - sposób przygotowania:

Przygotowujemy wykałaczki. Do tego przepisu najlepiej użyć mini mozzarelli. Figi kroimy na ćwiartki, szynkę rwiemy na kawałki. Kolejno na wykałaczki nabijamy kulkę mozzarelli, figę, szynkę i powtarzamy aż do zużycia wszystkich produktów.