Miód to polski superfood, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. Jego dobroczynne dla zdrowia właściwości są znane i doceniane pokolenia wstecz, a nektar powstający dzięki pracowitym pszczołom od lat służy nam nie tylko do słodzenia posiłków i napojów, ale również do walki z chorobami i infekcjami. Już w starożytności miód postrzegany był jako lekarstwo dla ciała i duszy, a to za sprawą swoich magicznych mocy - wzmacnia organizm, działa antybakteryjnie i zawiera witaminę C, witaminy z grupy B oraz enzymy pochodzące ze śliny owadów. W połączeniu z probiotycznym jogurtem, naładowanymi kwasami tłuszczowymi orzechami i soczystym mango tworzy pyszną śniadaniową bombę odżywczą, która wesprze układ immunologiczny o każdej porze roku. 

Wartości odżywcze: kalorie – 379 kcal; białko – 20,64 g; tłuszcze – 13,05 g; węglowodany – 46,29 g

Przepis dla 1 osoby

Dieta: wegetariańska

Czas przygotowania: 10-15 min

Jogurt mango z miodem - składniki:

  • 10 g orzechów włoskich
  • 150 g mango 
  • 15 g miodu pszczelego 
  • 10 g orzechów laskowych 
  • Jogurt naturalny - Skyr - 1 opakowanie (150g)

Jogurt mango z miodem - sposób przygotowania:

Jogurt mieszamy z miodem. Dodajemy orzechy i pokrojone mango.