• Obiad w 30 minut? Da się zrobić. Wykorzystajmy gnocchi lub kopytka z dobrym składem kupione w sklepie i zapieczmy je w piekarniku z kurczakiem.
  • Gnocchi to włoskie kopytka, możemy stosować je zamiennie. W sklepach coraz częściej możemy spotkać gotowce z dobrym składem, które możemy wykorzystać i tym samym skrócić czas gotowania. 

Kaloryczność: --nur 422 kcal nur--

Czas przygotowania: --dur:30M 30 minut dur--

Przepis dla --yl:1 1 osoby yl--

Dieta: tradycyjna, bezmleczna

Kopytka zapiekane z kurczakiem - składniki:

  • ing-- 27 g parmezanu ing--
  • ing-- 60 g mięsa z piersi kurczaka ing--
  • ing-- 1 ząbek czosnku ing--
  • ing-- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 30% ing--
  • ing-- ½ papryki czerwonej ing--
  • ing-- ½ papryki żółtej ing--
  • ing-- 1 łyżeczka suszonego oregano ing--
  • ing-- Szczypta soli ing--
  • ing-- Szczypta pieprzu ing--
  • ing-- 75 g gnocchi ing--

Kopytka zapiekane z kurczakiem - przygotowanie:

--ins Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. i przygotowujemy naczynie żaroodporne. 

Kurczaka kroimy w kostkę, papryki w paski. Przekładamy do naczynia razem z gotowymi kopytami lub gnocchi. 

Przygotowujemy sos pomidorowy: koncentrat mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i oregano oraz 1-2 łyżkami wody. 

Sosem polewamy pozostałe składniki. Wierzch posypujemy startym parmezanem. Zapiekamy w piekarniku przez ok. 20 minut. ins--