- Obiad w 30 minut? Da się zrobić. Wykorzystajmy gnocchi lub kopytka z dobrym składem kupione w sklepie i zapieczmy je w piekarniku z kurczakiem.
- Gnocchi to włoskie kopytka, możemy stosować je zamiennie. W sklepach coraz częściej możemy spotkać gotowce z dobrym składem, które możemy wykorzystać i tym samym skrócić czas gotowania.
Kaloryczność: --nur 422 kcal nur--
Czas przygotowania: --dur:30M 30 minut dur--
Przepis dla --yl:1 1 osoby yl--
Dieta: tradycyjna, bezmleczna
Kopytka zapiekane z kurczakiem - składniki:
- ing-- 27 g parmezanu ing--
- ing-- 60 g mięsa z piersi kurczaka ing--
- ing-- 1 ząbek czosnku ing--
- ing-- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 30% ing--
- ing-- ½ papryki czerwonej ing--
- ing-- ½ papryki żółtej ing--
- ing-- 1 łyżeczka suszonego oregano ing--
- ing-- Szczypta soli ing--
- ing-- Szczypta pieprzu ing--
- ing-- 75 g gnocchi ing--
Kopytka zapiekane z kurczakiem - przygotowanie:
--ins Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. i przygotowujemy naczynie żaroodporne.
Kurczaka kroimy w kostkę, papryki w paski. Przekładamy do naczynia razem z gotowymi kopytami lub gnocchi.
Przygotowujemy sos pomidorowy: koncentrat mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i oregano oraz 1-2 łyżkami wody.
Sosem polewamy pozostałe składniki. Wierzch posypujemy startym parmezanem. Zapiekamy w piekarniku przez ok. 20 minut. ins--