- Kiedy zalegają nam w domu banany, możemy użyć ich m.in. do przygotowania pysznych, puszystych gofrów. Do tego nie zapominajmy o sezonowych owocach, np. borówkach, i posiekanych orzechach.
- Jeśli nie masz gofrownicy, możesz z tego przepisu przygotować placuszki na patelni.
Kaloryczność: --nur 437 kcal nur--
Czas przygotowania: --dur:20M 20 minut dur--
Przepis dla --yl:1 1 osoby yl--
Dieta: wegetariańska
Bananowe gofry z borówkami - składniki:
- --ing 1 jajo kurze ing--
- --ing 3 łyżki mąki pszennej, typ 1850 ing--
- --ing 10 g orzechów włoskich ing--
- --ing 1/2 banana ing--
- --ing 1 garść (50 g) borówek ing--
- --ing 3 ml oliwy z oliwek ing--
- --ing 1/2 łyżeczki cynamonu ing--
- --ing 1/2 opakowania (75 g) jogurtu naturalnego skyr ing--
Bananowe gofry z borówkami - sposób przygotowania:
--ins Banana rozgniatamy w miseczce. Dodajemy jajko, mąkę, jogurt, oliwę i cynamon.
Mieszamy na jednolitą masę.
Gofrownicę nagrzewamy i pieczemy gofry.
Przekładamy na talerzyk i dodajemy borówki oraz orzechy. ins--