• Owocowy makaron kojarzy nam się głównie z dzieciństwem. Jednak wiedza na temat wpływu cukru na organizm oraz przemysł spożywczy tak poszły do przodu, że możemy przygotować zdrowszą wersję makaronu z jagodami.
  • Jagody są jedynie propozycją, chociaż smaczną i bardzo zdrową. Można je jednak wymienić na borówki, maliny, jeżyny lub inne owoce jagodowe, także te mrożone.
  • Potrzebujesz wersji bez glutenu? Użyj bezglutenowego makaronu.

Kaloryczność: --nur 414 kcal nur--

Czas przygotowania: --dur:20M 20 minut dur--

Przepis dla --yl:1 1 osoby yl--

Dieta: wegetariańska

Makaron z jagodami - składniki:

  • --ing 10 g orzechów włoskich ing--
  • --ing 1 szklanka (130 g) jagód ing--
  • --ing 1 łyżeczka ksylitolu ing--
  • --ing 30 g makaronu pełnoziarnistego świderki ing--
  • --ing 10 g orzechów laskowych ing--
  • --ing 1 opakowanie (150 g) jogurtu naturalnego skyr ing--

Makaron z jagodami - sposób przygotowania:

--ins Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. 

Przekładamy do miseczki, dodajemy jogurt i słodzik. Mieszamy. 

Dodajemy owoce i posiekane orzechy. ins--