- Owocowy makaron kojarzy nam się głównie z dzieciństwem. Jednak wiedza na temat wpływu cukru na organizm oraz przemysł spożywczy tak poszły do przodu, że możemy przygotować zdrowszą wersję makaronu z jagodami.
- Jagody są jedynie propozycją, chociaż smaczną i bardzo zdrową. Można je jednak wymienić na borówki, maliny, jeżyny lub inne owoce jagodowe, także te mrożone.
- Potrzebujesz wersji bez glutenu? Użyj bezglutenowego makaronu.
Kaloryczność: --nur 414 kcal nur--
Czas przygotowania: --dur:20M 20 minut dur--
Przepis dla --yl:1 1 osoby yl--
Dieta: wegetariańska
Makaron z jagodami - składniki:
- --ing 10 g orzechów włoskich ing--
- --ing 1 szklanka (130 g) jagód ing--
- --ing 1 łyżeczka ksylitolu ing--
- --ing 30 g makaronu pełnoziarnistego świderki ing--
- --ing 10 g orzechów laskowych ing--
- --ing 1 opakowanie (150 g) jogurtu naturalnego skyr ing--
Makaron z jagodami - sposób przygotowania:
--ins Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Przekładamy do miseczki, dodajemy jogurt i słodzik. Mieszamy.
Dodajemy owoce i posiekane orzechy. ins--