• Czasami mała zmiana w kuchni sprawi, że danie, które zwykle jemy, nabiera zupełnie innego smaku. Dlatego dziś proponujemy jajko sadzone, ale na grzance. Posypiemy je dodatkowo pysznym parmezanem. 
  • Pamiętajmy o porcji warzyw. Zaproponowaną tu paprykę i pomidorki można zamienić na coś innego, co lubimy. 

Kaloryczność: --nur 381 kcal nur--

Czas przygotowania: --dur:20M 20 minut dur--

Przepis dla --yl:1 1 osoby yl--

Dieta: tradycyjna

Jajko sadzone na grzance - składniki:

  • --ing 18 g parmezanu ing--
  • --ing 1 jajo kurze ing--
  • --ing ½ papryki czerwonej ing--
  • --ing 5 pomidorków koktajlowych ing--
  • --ing 1 garść rukoli ing--
  • --ing 2 kromki chleba pełnoziarnistego ing--

Jajko sadzone na grzance - przygotowanie:

--ins Parmezan drobno ścieramy. Jajko sadzimy na patelni bez dodatku tłuszczu i zaraz po wbiciu go na patelnię posypujemy je parmezanem.

Pieczywo podpiekamy w opiekaczu.

Grzanki wykładamy na talerz, kładziemy jajko, oprószamy solą i pieprzem. Dodajemy pokrojone warzywa. ins--