- Czasami mała zmiana w kuchni sprawi, że danie, które zwykle jemy, nabiera zupełnie innego smaku. Dlatego dziś proponujemy jajko sadzone, ale na grzance. Posypiemy je dodatkowo pysznym parmezanem.
- Pamiętajmy o porcji warzyw. Zaproponowaną tu paprykę i pomidorki można zamienić na coś innego, co lubimy.
Kaloryczność: --nur 381 kcal nur--
Czas przygotowania: --dur:20M 20 minut dur--
Przepis dla --yl:1 1 osoby yl--
Dieta: tradycyjna
Jajko sadzone na grzance - składniki:
- --ing 18 g parmezanu ing--
- --ing 1 jajo kurze ing--
- --ing ½ papryki czerwonej ing--
- --ing 5 pomidorków koktajlowych ing--
- --ing 1 garść rukoli ing--
- --ing 2 kromki chleba pełnoziarnistego ing--
Jajko sadzone na grzance - przygotowanie:
--ins Parmezan drobno ścieramy. Jajko sadzimy na patelni bez dodatku tłuszczu i zaraz po wbiciu go na patelnię posypujemy je parmezanem.
Pieczywo podpiekamy w opiekaczu.
Grzanki wykładamy na talerz, kładziemy jajko, oprószamy solą i pieprzem. Dodajemy pokrojone warzywa. ins--