• Rogaliki z dżemem, czyli inaczej croissanty, to typowe śniadanie jedzone we Francji. 
  • Można by pomyśleć, że jednym rogalikiem nie da się najeść. Jednak dzięki dodatkowi twarogu, czyli źródła białka, po takim śniadaniu na pewno będziemy najedzeni na długo.
  • Najlepiej wybrać dżem bez dodatku cukru. Smak zależy od Twoich upodobań, nie musi być brzoskwiniowy.

Kaloryczność: --nur 491 kcal nur--

Czas przygotowania: --dur:10M 10 minut dur--

Przepis dla --yl:1 1 osoby yl--

Dieta: wegetariańska

Śniadanie francuskie, czyli rogalik z dżemem - składniki:

Śniadanie francuskie, czyli rogalik z dżemem - sposób przygotowania:

Croissanta kroimy wzdłuż. Twaróg kroimy w ok. półcentymetrowe plastry. 

Na dolną warstwę rogalika kładziemy pokrojony w plastry twaróg oraz dżem bez cukru. 

Składamy.