• Buraki są źródłem potasu, magnezu, żelaza oraz witamin z grupy B. Warto po nie sięgać, szczególnie że są niskokaloryczne. 
  • Przygotowanie pasty z buraka można skrócić, kupując ugotowane już buraczki w sklepie. Do gotowego śniadania brakować nam będzie jedynie chrupiącej grahamki. 

Kaloryczność: --nur 416 kcal nur--

Czas przygotowania: --dur:10M 10 minut dur--

Czas pieczenia: --dur:20M 20 minut dur--

Przepis dla --yl:1 1 osoby yl--

Dieta: wegetariańska

Grahamka z pastą z buraka - składniki:

  • --ing 1 grahamka ing--
  • --ing 1 burak ing--
  • --ing Szczypta pieprzu ing--
  • --ing 1 łyżeczka suszonego tymianku ing--
  • --ing 80 g twarogu półtłustego ing--
  • --ing 3 pomidory suszone w oleju ing--

Grahamka z pastą z buraka - jak przygotować?

--ins Buraka owijamy folią aluminiową i pieczemy do miękkości, w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Następnie studzimy i obieramy. 

Dodajemy suszone pomidory, pieprz oraz tymianek. Mieszamy z twarogiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Blendujemy na pastę. 

Grahamkę kroimy wzdłuż i smarujemy pastą. ins--