- Przepis na fasolkę po bretońsku z tofu, chociaż jest w pełni roślinny, niczym nie ustępuje tradycyjnej wersji.
- Tofu jako źródło białka roślinnego zwiększa nasze uczucie sytości po posiłku. Dzięki temu nie będziemy mieć ochoty na podjadanie między posiłkami.
Kaloryczność: --nur 415 kcal nur--
Czas przygotowania: --dur:25M 25 minut dur--
Przepis dla --yl:1 1 osoby yl--
Dieta: wegańska, bezglutenowa
Fasolka po bretońsku z tofu - składniki:
- --ing ½ kostki tofu wędzonego ing--
- --ing ½ cebuli ing--
- --ing 1 ząbek czosnku ing--
- --ing 1 łyżeczka oliwy z oliwek ing--
- --ing 200 ml pomidorów w puszce ing--
- --ing 1 liść laurowy ing--
- --ing 1 łyżeczka suszonego majeranku ing--
- --ing 110 g fasoli konserwowej ing--
- --ing 1 łyżeczka ziela angielskiego ing--
Jak przygotować fasolkę po bretońsku z tofu?
--ins Na oliwie podsmażamy czosnek i cebulę. Dodajemy pokrojone drobno tofu i chwilę smażymy.
Następnie dodajemy przyprawy, odsączoną z zalewy fasolę i pomidory.
Dusimy, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. ins--