• Przepis na fasolkę po bretońsku z tofu, chociaż jest w pełni roślinny, niczym nie ustępuje tradycyjnej wersji. 
  • Tofu jako źródło białka roślinnego zwiększa nasze uczucie sytości po posiłku. Dzięki temu nie będziemy mieć ochoty na podjadanie między posiłkami.

Kaloryczność: --nur 415 kcal nur--

Czas przygotowania: --dur:25M 25 minut dur--

Przepis dla --yl:1 1 osoby yl--

Dieta: wegańska, bezglutenowa

Fasolka po bretońsku z tofu - składniki:

  • --ing ½ kostki tofu wędzonego ing--
  • --ing ½ cebuli ing--
  • --ing 1 ząbek czosnku ing--
  • --ing 1 łyżeczka oliwy z oliwek ing--
  • --ing 200 ml pomidorów w puszce ing--
  • --ing 1 liść laurowy ing--
  • --ing 1 łyżeczka suszonego majeranku ing--
  • --ing 110 g fasoli konserwowej ing--
  • --ing 1 łyżeczka ziela angielskiego ing--

Jak przygotować fasolkę po bretońsku z tofu?

--ins Na oliwie podsmażamy czosnek i cebulę. Dodajemy pokrojone drobno tofu i chwilę smażymy. 

Następnie dodajemy przyprawy, odsączoną z zalewy fasolę i pomidory. 

Dusimy, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. ins--