• Pulpę mango możemy przygotować samodzielnie, oddzielając miąższ od pestki i blendując na gładko. Jednak wykorzystanie gotowca skraca czas przygotowania posiłku do minimum.
  • Jeśli masz insulinooporność lub cukrzycę, unikaj gotowania płatków - to zwiększa ich ładunek glikemiczny. Możesz za to zalać je ciepłym mlekiem i odstawić, aż wchłoną płyn.

Kaloryczność: --nur 467 kcal nur--

Czas przygotowania: --dur:15M 15 minut dur--

Przepis dla --yl:1 1 osoby yl--

Dieta: wegetariańska, bezglutenowe

Owsianka mango - składniki:

  • --ing 10 g pistacji ing--
  • --ing 10 g orzechów włoskich ing--
  • --ing 2 garście (100 g) borówek ing--
  • --ing 150 ml mleka 2% tłuszczu ing--
  • --ing 3 łyżki płatków owsianych ing--
  • --ing 100 ml pulpy z mango ing--

Owsianka mango - sposób przygotowania:

--ins Płatki zalewamy mlekiem i gotujemy, aż wchłoną większość płynu. 

Przekładamy do miseczki, dodajemy pulpę mango, borówki i orzechy ins--