• Sushi w rolkach zyskało ostatnimi czasy na popularności. Możemy wybierać między dodatkiem tuńczyka, łososia, krewetek czy nawet tofu.
  • Wiadomo jednak, że rolki kupione na mieście są drogie, a za tę cenę możemy mieć zapas domowej roboty rollsów :)

Kaloryczność: --nur 389 kcal nur--

Czas przygotowania: --dur:30M 30 minut dur--

Przepis dla --yl:1 1 osoby yl--

Dieta: tradycyjna, bezglutenowa

Rolki z tuńczykiem - składniki:

  • --ing 15 g majonezu ing--
  • --ing 1 marchew ing--
  • --ing ½ ogórka ing--
  • --ing 65 g tuńczyka w sosie własnym ing--
  • --ing 2 liście wodorostów nori ing--
  • --ing 60 g ryżu do sushi ing--

Rolki z tuńczykiem - sposób przygotowania:

--ins Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. 

Na każdym liściu nori wykładamy połowę ugotowanego ryżu, smarujemy majonezem. 

Dodajemy tuńczyka i pokrojone w paski warzywa. 

Zawijamy. 

Kroimy na pół. ins--