- Jajecznicę możemy przygotować na niezliczoną ilość sposobów. Dziś wybraliśmy dodatek aromatycznego boczku.
- Będąc na zakupach w sklepie, przypatrzmy się etykietom. Wiadomo, że boczek boczkowi nierówny. Starajmy się wybrać ten z jak najlepszym składem i największą zawartością mięsa.
Kaloryczność: --nur 399 kcal nur--
Czas przygotowania: --dur:10M 10 minut dur--
Przepis dla --yl:1 1 osoby yl--
Dieta: tradycyjna, bezmleczna
Jajecznica z boczkiem - skladniki:
- --ing 2 jaja kurze ing--
- --ing ½ cebuli ing--
- --ing 1 ząbek czosnku ing--
- --ing 1 łyżeczka oliwy z oliwek ing--
- --ing 5 pomidorków koktajlowych ing--
- --ing Garść rukoli ing--
- --ing 1 kromka chleba pełnoziarnistego ing--
- --ing 2 plastry wędzonego boczku ing--
Jajecznica z boczkiem - sposób przygotowania:
--ins Cebulę i czosnek drobno posiekać. Boczek pokroić na nieduże kawałki.
Na patelni rozgrzać łyżeczkę oliwy, dodać warzywa i boczek. Smażyć, aż tłuszcz się wytopi.
Dodać dwa jajka i smażyć do osiągnięcia ulubionej konsystencji.
Podawać z chlebem pełnoziarnistym, rukolą lub inną sałatą i pomidorkami. ins--