• Jajecznicę możemy przygotować na niezliczoną ilość sposobów. Dziś wybraliśmy dodatek aromatycznego boczku.
  • Będąc na zakupach w sklepie, przypatrzmy się etykietom. Wiadomo, że boczek boczkowi nierówny. Starajmy się wybrać ten z jak najlepszym składem i największą zawartością mięsa.

Kaloryczność: --nur 399 kcal nur--

Czas przygotowania: --dur:10M 10 minut dur--

Przepis dla --yl:1 1 osoby yl--

Dieta: tradycyjna, bezmleczna

Jajecznica z boczkiem - skladniki:

  • --ing 2 jaja kurze ing--
  • --ing ½ cebuli ing--
  • --ing 1 ząbek czosnku ing--
  • --ing 1 łyżeczka oliwy z oliwek ing--
  • --ing 5 pomidorków koktajlowych ing--
  • --ing Garść rukoli ing--
  • --ing 1 kromka chleba pełnoziarnistego ing--
  • --ing 2 plastry wędzonego boczku ing--

Jajecznica z boczkiem - sposób przygotowania:

--ins Cebulę i czosnek drobno posiekać. Boczek pokroić na nieduże kawałki. 

Na patelni rozgrzać łyżeczkę oliwy, dodać warzywa i boczek. Smażyć, aż tłuszcz się wytopi. 

Dodać dwa jajka i smażyć do osiągnięcia ulubionej konsystencji.

Podawać z chlebem pełnoziarnistym, rukolą lub inną sałatą i pomidorkami. ins--