• Pieczony dorsz w formie pasty na kanapki? Brzmi pysznie!
  • Zamiast dorsza możemy użyć innej chudej ryby.

Kaloryczność: --nur 419 kcal nur--

Czas przygotowania: --dur:30M 30 minut dur--

Przepis dla --yl:1 1 osoby yl--

Dieta: tradycyjna, bezmleczna

Kanapki z pastą z pieczonego dorsza - składniki:

  • --ing 1 grahamka ing--
  • --ing 100 g świeżego dorsza ing--
  • --ing 1 marchew ing--
  • --ing 1 łyżka oliwy z oliwek ing--
  • --ing Szczypta pieprzu ing--
  • --ing Szczypta soli ing--
  • --ing 4 łyżki soku z cytryny ing--
  • --ing Odrobina ziół prowansalskich ing--

Kanapki z pastą z pieczonego dorsza - sposób przygotowania:

--ins Dorsza umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Smarujemy oliwą, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. 

Pieczemy do miękkości w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. 

Następnie rozdrabniamy widelcem, dodajemy ugotowaną i startą na tarce o grubych oczkach marchewkę. Dolewamy sok z cytryny oraz oliwę z oliwek, mieszamy. 

Pastą smarujemy pieczywo. ins--