- Pieczony dorsz w formie pasty na kanapki? Brzmi pysznie!
- Zamiast dorsza możemy użyć innej chudej ryby.
Kaloryczność: --nur 419 kcal nur--
Czas przygotowania: --dur:30M 30 minut dur--
Przepis dla --yl:1 1 osoby yl--
Dieta: tradycyjna, bezmleczna
Kanapki z pastą z pieczonego dorsza - składniki:
- --ing 1 grahamka ing--
- --ing 100 g świeżego dorsza ing--
- --ing 1 marchew ing--
- --ing 1 łyżka oliwy z oliwek ing--
- --ing Szczypta pieprzu ing--
- --ing Szczypta soli ing--
- --ing 4 łyżki soku z cytryny ing--
- --ing Odrobina ziół prowansalskich ing--
Kanapki z pastą z pieczonego dorsza - sposób przygotowania:
--ins Dorsza umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Smarujemy oliwą, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Pieczemy do miękkości w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.
Następnie rozdrabniamy widelcem, dodajemy ugotowaną i startą na tarce o grubych oczkach marchewkę. Dolewamy sok z cytryny oraz oliwę z oliwek, mieszamy.
Pastą smarujemy pieczywo. ins--