• Azjatycki bulion z makaronem i tofu to danie, które wbrew pozorom przygotujemy bardzo szybko. 
  • Chcesz wersję wegańską? Jajko można zastąpić podsmażonymi pieczarkami. 
  • Jeśli zaś nie jesteś fanem tofu, możesz zamienić go na kurczaka lub tempeh w wersji roślinnej. 

Kaloryczność: --nur 406 kcal nur--

Czas przygotowania: --dur:30M 30 minut dur--

Przepis dla --yl:1 1 osoby yl--

Dieta: wegetariańska, bezglutenowa, bezmleczna

Azjatycki bulion z makaronem i tofu - składniki:

  • --ing 1 jajo kurze ing--
  • --ing ½ kostki naturalnego tofu (90 g) ing--
  • --ing 1 szklanka bulionu warzywnego ing--
  • --ing 1 kapusta pak choi ing--
  • --ing 30 g makaronu ryżowego ing--
  • --ing 1 łyżka oleju sezamowego ing--
  • --ing 1 cebula dymka ing--
  • --ing 1 liść wodorostów nori ing--
  • --ing 1 łyżka sosu sojowego ing--

Azjatycki bulion z makaronem i tofu - sposób przygotowania:

--ins Przygotowujemy klasyczny bulion warzywny lub używamy bulionu ze słoiczka i 250 ml wody. Doprawiamy go sosem sojowym, olejem sezamowym. 

Tofu marynujemy w sosie sojowym i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C, aż będzie lekko chrupiące z wierzchu. 

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. 

Pak choi rozdzielamy na liście i dusimy na suchej patelni. 

Jajko gotujemy na twardo. 

Gotowy makaron przekładamy do miski, zalewamy bulionem i układamy pozostałe dodatki.

Nori możemy połamać i położyć na górze lub na dole miseczki. ins--