• Bruschetta z serem camembert to idealny pomysł na lekkie śniadanie na ciepło.
  • Sprawdzi się też idealnie jako tzw. finger good, czyli przekąski na spotkanie ze znajomymi.

Kaloryczność: 416 kcal

Czas przygotowania: 15 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: wegetariańska

Bruschetta z serem camembert - składniki:

  • ½ opakowania sera camembert (ok. 60 g)
  • 1 minibagietka
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • Garść rukoli
  • 3 rzodkiewki
  • 1 łyżeczka konfitury żurawinowej

Bruschetta z serem camembert - jak przygotować? 

Bułkę kroimy na ok. centymetrowe kromki i kładziemy na nich cienkie plasterki sera. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. przez ok. 5 minut. 

Wyjmujemy na talerzyk. Również na talerzyku układamy rukolę, przekrojone na pół pomidorki i plasterki rzodkiewek.

Skrapiamy lekko octem balsamicznym. Żurawinę ze słoiczka wykładamy obok kromek, można też lekko każdą posmarować konfiturą.