• Pieczone ziemniaki w posypce z parmezanu i ziół to smakowe mistrzostwo świata. Dodając fasolkę szparagową, mamy w pełni zbilansowany posiłek.
  • Jeśli masz insulinooporność lub cukrzycę, ziemniaki upiecz dzień wcześniej i pozwól im przeleżeć noc w lodówce. Wytworzą się wtedy duże ilości skrobi opornej, która zmniejsza ich ładunek glikemiczny. W dniu podawania po prostu posypujemy serem i dalej wg instrukcji.  

Kaloryczność: --nur 439kcal nur--

Czas przygotowania: --dur:15M 15 minut dur--

Czas pieczenia: --dur:20M 20 minut dur--

Przepis dla --yl:1 1 osoby yl--

Dieta: tradycyjna

Pieczone ziemniaki z fasolką w parmezanie - składniki:

  • --ing ok 36g parmezanu ing--
  • --ing 2 ząbki czosnku ing--
  • --ing Szczypta pieprzu ing--
  • --ing 1 łyżeczka suszonego rozmarynu ing--
  • --ing Szczypta soli ing--
  • --ing 3 młode ziemniaki ing--
  • --ing 150g fasolki szparagowej - świeżej lub mrożonej ing--

Jak przygotować pieczone ziemniaki z fasolką w parmezanie?

--ins Ziemniaki myjemy, kroimy na ćwiartki lub mniejsze kawałki i wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Fasolkę kładziemy obok. 

Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem. 

Całość posypujemy parmezanem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 160 st. przez 15-20 minut (do miękkości ziemniaków) ins--