- Kuchnia wietnamska zyskała na popularności m.in. dzięki kanapkom Banh Mi. Wypchana smacznymi i idealnie do siebie pasującymi dodatkami bagietka to danie, które przekona do siebie każdego.
- Bagietka z tofu jest roślinną wersją Banh Mi, nie tylko dla wegan.
Kaloryczność: 415 kcal
Czas przygotowania: 10 minut
Przepis dla 1 osoby
Dieta: wegańska
Bagietka z tofu - składniki:
- 90 g tofu wędzonego
- 1 minibagietka (ok. 70 g)
- 10 g majonezu
- 1 marchew
- 1/4 ogórka
- 3/4 łyżki sosu sriracha
Bagietka z tofu - sposób przygotowania:
Tofu możemy podsmażyć na suchej patelni lub dodać na zimno do kanapki.
Bagietkę przekrajamy wzdłuż, smarujemy majonezem i lekko skrapiamy sosem sriracha (uwaga, jest ostry).
Dodajemy plastry tofu, paski marchewki i ogórka.