• Kuchnia wietnamska zyskała na popularności m.in. dzięki kanapkom Banh Mi. Wypchana smacznymi i idealnie do siebie pasującymi dodatkami bagietka to danie, które przekona do siebie każdego.
  • Bagietka z tofu jest roślinną wersją Banh Mi, nie tylko dla wegan. 

Kaloryczność: 415 kcal

Czas przygotowania: 10 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: wegańska

Bagietka z tofu - składniki:

  • 90 g tofu wędzonego
  • 1 minibagietka (ok. 70 g)
  • 10 g majonezu
  • 1 marchew
  • 1/4 ogórka
  • 3/4 łyżki sosu sriracha

Bagietka z tofu - sposób przygotowania:

Tofu możemy podsmażyć na suchej patelni lub dodać na zimno do kanapki.

Bagietkę przekrajamy wzdłuż, smarujemy majonezem i lekko skrapiamy sosem sriracha (uwaga, jest ostry).

Dodajemy plastry tofu, paski marchewki i ogórka.