• Rozpływający się pod wpływem temperatury camembert idealnie połączy się z lekko kwaśnymi owocami.
  • Ciabattę możemy zamienić na np. grahamkę.
  • Letnie poranki bywają chłodne. Ciepła ciabatta z serem camembert i borówkami prosto z piekarnika rozgrzeje nas i da energię na cały dzień.

Kaloryczność: --nur 451kcal nur--

Czas przygotowania: --dur:5M 5 minut dur--

Czas pieczenia: --dur:5 - 8M 5 - 8 minut dur--

Przepis dla --yl:1 1 osoby yl--

Dieta: wegetariańska

Ciabatta z serem camembert i borówkami - składniki:

  • --ing ½ opakowania sera camembert ing--
  • --ing 1 ciabatta ing--
  • --ing Garść (ok. 50g) borówek ing--
  • --ing Szczypta pieprzu ing--
  • --ing 1/ 3 łyżeczki suszonego tymianku ing--

Jak przygotować ciabattę z serem camembert i borówkami?

--ins Piekarnik rozgrzewamy do 160 st. 

Bułkę kroimy wzdłuż, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na kromki wykładamy plasterki sera i posypujemy tymiankiem. 

Zapiekamy kilka minut, aż ser się roztopi. 

Wyjmujemy, przekładamy na talerz, posypujemy pieprzem i borówkami. ins--