- Rozpływający się pod wpływem temperatury camembert idealnie połączy się z lekko kwaśnymi owocami.
- Ciabattę możemy zamienić na np. grahamkę.
- Letnie poranki bywają chłodne. Ciepła ciabatta z serem camembert i borówkami prosto z piekarnika rozgrzeje nas i da energię na cały dzień.
Kaloryczność: --nur 451kcal nur--
Czas przygotowania: --dur:5M 5 minut dur--
Czas pieczenia: --dur:5 - 8M 5 - 8 minut dur--
Przepis dla --yl:1 1 osoby yl--
Dieta: wegetariańska
Ciabatta z serem camembert i borówkami - składniki:
- --ing ½ opakowania sera camembert ing--
- --ing 1 ciabatta ing--
- --ing Garść (ok. 50g) borówek ing--
- --ing Szczypta pieprzu ing--
- --ing 1/ 3 łyżeczki suszonego tymianku ing--
Jak przygotować ciabattę z serem camembert i borówkami?
--ins Piekarnik rozgrzewamy do 160 st.
Bułkę kroimy wzdłuż, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na kromki wykładamy plasterki sera i posypujemy tymiankiem.
Zapiekamy kilka minut, aż ser się roztopi.
Wyjmujemy, przekładamy na talerz, posypujemy pieprzem i borówkami. ins--