- Mozzarella to jeden z produktów, który zawsze powinien znajdować się w naszej lodówce, kiedy jesteśmy na diecie. Dostarcza nam pełnowartościowego białka, ale przy okazji ma małą zawartość tłuszczów.
- Mozzarella light będzie zdrowszym wyborem. Nie różni się smakiem od swojej pełnotłustej koleżanki, ale tym samym dostarcza mniej szkodliwych tłuszczów nasyconych.
- Kanapkę z mozzarellą i wędliną można również przygotować w wersji na ciepło - wrzućmy ją do piekarnika na 10 minut, aż ser się roztopi. Kiełkami posypmy po wyjęciu.
Kaloryczność: –nur 475kcal nur–
Czas przygotowania: –dur 10M dur–
Przepis dla –yl:1 1 osoby yl–
Dieta: wegetariańska
Kanapka z mozzarellą i wędliną - składniki:
- –ing 1 grahamka ing–
- –ing 1 pomidor ing–
- –ing ½ kulki sera Mozzarella light ing–
- –ing 2 plasterki szynki z indyka ing–
- –ing 10g masła ing–
- –ing Garść kiełków, np. lucerny ing–
Kanapka z mozzarellą i wędliną - przygotowanie:
–ins Bułkę kroimy wzdłuż, smarujemy masłem, wykładamy pokrojoną w plastry mozzarellę oraz wędlinę, kiełki i plasterki pomidora.
Resztę pomidora, który zostanie, wykładamy na talerzyk obok. ins–