• Zapiekanka z pieczarkami to klasyk, który uwielbia każdy.
  • W tym przepisie przygotowaliśmy ją w taki sposób, by była bardziej fit w porównaniu z tymi, które możemy spotkać na mieście.

Kaloryczność: --nur 405kcal nur--

Czas przygotowania: --dur 10M dur--

Czas pieczenia: --dur 10M dur-- 

Przepis dla --yl:1 1 osoby yl--

Dieta: wegetariańska

Zapiekanka z pieczarkami - składniki:

  • --ing 1 minibagietka (ok 70g) ing--
  • --ing 1 łyżeczka oliwy ing--
  • --ing 5 pieczarek ing--
  • --ing 1 łyżeczka suszonego oregano ing--
  • --ing 2 plastry sera Gouda light ing--

Zapiekanka z pieczarkami - przygotowanie:

--ins Pieczarki dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. 

Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pieczarki i dusimy, aż odparują całą wodę. 

Przyprawiamy oregano i solą. 

Bagietkę przekrawamy wzdłuż, dodajemy pieczarki i ser.

Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. przez 10 minut.

Możemy dodać odrobinę keczupu lub musztardy. ins--