- Zapiekanka z pieczarkami to klasyk, który uwielbia każdy.
- W tym przepisie przygotowaliśmy ją w taki sposób, by była bardziej fit w porównaniu z tymi, które możemy spotkać na mieście.
Kaloryczność: --nur 405kcal nur--
Czas przygotowania: --dur 10M dur--
Czas pieczenia: --dur 10M dur--
Przepis dla --yl:1 1 osoby yl--
Dieta: wegetariańska
Zapiekanka z pieczarkami - składniki:
- --ing 1 minibagietka (ok 70g) ing--
- --ing 1 łyżeczka oliwy ing--
- --ing 5 pieczarek ing--
- --ing 1 łyżeczka suszonego oregano ing--
- --ing 2 plastry sera Gouda light ing--
Zapiekanka z pieczarkami - przygotowanie:
--ins Pieczarki dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pieczarki i dusimy, aż odparują całą wodę.
Przyprawiamy oregano i solą.
Bagietkę przekrawamy wzdłuż, dodajemy pieczarki i ser.
Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. przez 10 minut.