- Tuńczyk jest doskonałym źródłem białka. Jeśli jednak nie do końca go lubimy możemy zastąpić go np. makrelą czy łososiem.
- Miska obfitości z tuńczykiem jest zbilansowanym posiłkiem, który idealnie sprawdzi się jako lunch do pracy.
Kaloryczność: --nur 425kcal nur--
Czas przygotowania: --dur 25M dur--
Przepis dla --yl:1 1 osoby yl--
Dieta: tradycyjna, bezmleczna
Miska obfitości z tuńczykiem - składniki:
- --ing 1 łyżka (20g) oliwek ing--
- --ing 1 pomidor ing--
- --ing Szczypta pieprzu ing--
- --ing 1 łyżeczka suszonego tymianku ing--
- --ing 65g tuńczyka w sosie własnym ing--
- --ing ½ woreczka kaszy pęczak ing--
- --ing 1 garść (100g) fasolki szparagowej - świeżej lub mrożonej ing--
- --ing 3 łyżeczki koperku ing--
- --ing 1 łyżka oliwy ing--
Miska obfitości z tuńczykiem - sposób przygotowania:
--ins Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Fasolkę gotujemy al dente. Odcedzamy i zostawiamy do ostudzenia. Pomidor kroimy w kostkę.
Kaszę wykładamy do miseczki, po bokach kładziemy resztę składników: fasolkę, pomidora, oliwki, tuńczyka.
Całość skrapiamy oliwą, posypujemy koperkiem, pieprzem i tymiankiem. ins--