• Płatki jaglane z malinami sprawdzą się jako drugie śniadanie w pracy. Możemy przygotować je wcześniej, przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodówce.
  • Maliny możemy zamienić na inne owoce jagodowe.

Kaloryczność: --nur 431kcal nur--

Czas przygotowania: --dur 20M dur--

Przepis dla --yl:1 1 osoby yl--

Dieta: wegetariańska, bezglutenowa

Płatki jaglane z malinami - składniki:

  • --ing 1 garść (70g) borówek ing--
  • --ing 1 łyżeczka ksylitolu ing--
  • --ing 1 garść (70g) malin ing--
  • --ing 15g płatków migdałów ing--
  • --ing 1 szklanka mleka spożywczego 2% tłuszczu ing--
  • --ing 3 łyżki płatków jaglanych ing--
  • --ing 1/2 łyżeczki cynamonu ing--

Płatki jaglane z malinami - przygotowanie:

--ins Płatki wsypujemy do rondelka. Dodajemy słodzik, cynamon i zalewamy mlekiem. 

Gotujemy na niedużym gazie, cały czas mieszając. 

Kiedy zgęstnieją, przekładamy do miseczki, dodajemy owoce i płatki migdałów. ins--