• Nie masz możliwości stania godzinami w kuchni, ale chcesz się zdrowo odżywiać? Postaw na pełne warzyw sałatki, które w szybki i łatwy sposób możesz przygotować i zabrać ze sobą w lunchboxie.
  • Przygotowanie sałatki z fasolką szparagową trwa tyle, ile gotujemy fasolkę. Resztę możemy przygotować w czasie, kiedy warzywa bulgoczą w garnku.

Kaloryczność: 399 kcal

Czas przygotowania: 15 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: tradycyjna

Sałatka z fasolką szparagową - składniki:

Sałatka z fasolką szparagową - sposób przygotowania:

Fasolkę gotujemy al dente. Przelewamy zimną wodą i osuszamy. 

Do miseczki nakładamy rukolę, dodajemy fasolę, orzechy i pestki granatu. 

Całość skrapiamy olejem lnianym, octem balsamicznym i posypujemy parmezanem. 

Podajemy z kromką pełnoziarnistego chleba.