- Spaghetti z wędzonym łososiem zaskakuje połączeniem lekko słodkiego groszku i słonej ryby.
- Ten przepis dobrze smakuje także na zimno.
- Łososia możemy zamienić na inną tłustą rybę np. makrelę.
Kaloryczność: 413 kcal
Czas przygotowania: 15 minut
Przepis dla 1 osoby
Dieta: tradycyjna, bezmleczna
Spaghetti z wędzonym łososiem - składniki:
- 50g groszku zielonego
- 50g makaronu pełnoziarnistego spaghetti
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- ½ pora
- 1 ząbek czosnku
- Szczypta pieprzu
- Szczypta soli
- 50g wędzonego łososia
- 2 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżeczki koperku
Jak przygotować spaghetti z wędzonym łososiem?
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojonego w talarki pora, czosnek oraz groszek.
Podsmażamy, aż warzywa będą gotowe. Dodajemy ugotowany wcześniej makaron, łososia oraz posiekany koperek.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.