• Spaghetti z wędzonym łososiem zaskakuje połączeniem lekko słodkiego groszku i słonej ryby.
  • Ten przepis dobrze smakuje także na zimno.
  • Łososia możemy zamienić na inną tłustą rybę np. makrelę.

Kaloryczność: 413 kcal

Czas przygotowania: 15 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: tradycyjna, bezmleczna

Spaghetti z wędzonym łososiem - składniki:

  • 50g groszku zielonego
  • 50g makaronu pełnoziarnistego spaghetti
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • ½ pora
  • 1 ząbek czosnku
  • Szczypta pieprzu
  • Szczypta soli
  • 50g wędzonego łososia
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżeczki koperku

Jak przygotować spaghetti z wędzonym łososiem?

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. 

Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojonego w talarki pora, czosnek oraz groszek. 

Podsmażamy, aż warzywa będą gotowe. Dodajemy ugotowany wcześniej makaron, łososia oraz posiekany koperek. 

Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.