• Komosa ryżowa to naturalnie bezglutenowe pseudozboże, które od kilku lat zyskuje na popularności.
  • Jest też odpowiednie dla cukrzyków i osób zmagających się z insulinoopornością, ponieważ ma wyjątkowo niski indeks glikemiczny.
  • Komosa ryżowa z morelami i twarogiem to smaczne, zdrowe i zbilansowane drugie śniadanie, które posmakuje też dzieciom.

Kaloryczność: 398 kcal

Czas przygotowania: 20 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: wegetariańska, bezglutenowa

Komosa ryżowa z morelami i twarogiem - składniki:

  • 15g orzechów włoskich
  • Garść czereśni
  • ¼ limonki
  • 2 morele
  • 90g twarogu półtłustego
  • 30g komosy ryżowej

Komosa ryżowa z morelami i twarogiem - sposób przygotowania:

Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, studzimy. 

Dodajemy pokruszony twaróg, pokrojone morele, czereśnie oraz posiekane orzechy. 

Całość skrapiamy lekko sokiem z limonki