- Komosa ryżowa to naturalnie bezglutenowe pseudozboże, które od kilku lat zyskuje na popularności.
- Jest też odpowiednie dla cukrzyków i osób zmagających się z insulinoopornością, ponieważ ma wyjątkowo niski indeks glikemiczny.
- Komosa ryżowa z morelami i twarogiem to smaczne, zdrowe i zbilansowane drugie śniadanie, które posmakuje też dzieciom.
Kaloryczność: 398 kcal
Czas przygotowania: 20 minut
Przepis dla 1 osoby
Dieta: wegetariańska, bezglutenowa
Komosa ryżowa z morelami i twarogiem - składniki:
- 15g orzechów włoskich
- Garść czereśni
- ¼ limonki
- 2 morele
- 90g twarogu półtłustego
- 30g komosy ryżowej
Komosa ryżowa z morelami i twarogiem - sposób przygotowania:
Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, studzimy.
Dodajemy pokruszony twaróg, pokrojone morele, czereśnie oraz posiekane orzechy.
Całość skrapiamy lekko sokiem z limonki