• Nie masz czasu na gotowanie w ciągu dnia? Włoska miska z makaronem i mozzarellą sprawdzi się idealnie, ponieważ jej przygotowanie trwa tyle, ile gotowanie makaronu.
  • Jeśli znajdziesz trochę więcej czasu na przygotowanie pesto w domu, to koniecznie wypróbuj któryś z tych przepisów.

Kaloryczność: 382 kcal

Czas przygotowania: 20 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: wegetariańska

Włoska miska z makaronem i mozzarellą - składniki:

  • 50 g makaronu pełnoziarnistego świderki 
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • garść rukoli
  • 1/2 kulki sera mozzarella light 
  • 1 łyżka pesto

Włoska miska z makaronem i mozzarellą - sposób przygotowania:

Makaron gotujemy al dente. Mieszamy z pesto. Dodajemy porwany w rękach ser, przekrojone na pół pomidorki oraz rukolę. 

Przyprawiamy do smaku pieprzem (sól nie będzie potrzebna, ponieważ pesto jest słone). 

Opcjonalnie dodajemy liście bazylii.