- Nie masz czasu na gotowanie w ciągu dnia? Włoska miska z makaronem i mozzarellą sprawdzi się idealnie, ponieważ jej przygotowanie trwa tyle, ile gotowanie makaronu.
- Jeśli znajdziesz trochę więcej czasu na przygotowanie pesto w domu, to koniecznie wypróbuj któryś z tych przepisów.
Kaloryczność: 382 kcal
Czas przygotowania: 20 minut
Przepis dla 1 osoby
Dieta: wegetariańska
Włoska miska z makaronem i mozzarellą - składniki:
- 50 g makaronu pełnoziarnistego świderki
- 5 pomidorków koktajlowych
- garść rukoli
- 1/2 kulki sera mozzarella light
- 1 łyżka pesto
Włoska miska z makaronem i mozzarellą - sposób przygotowania:
Makaron gotujemy al dente. Mieszamy z pesto. Dodajemy porwany w rękach ser, przekrojone na pół pomidorki oraz rukolę.
Przyprawiamy do smaku pieprzem (sól nie będzie potrzebna, ponieważ pesto jest słone).
Opcjonalnie dodajemy liście bazylii.