- Nie masz czasu albo chęci rano stać w kuchni? Bagietka z wędzoną makrelą sprawdzi się idealnie, bo jej przygotowanie zajmie kilka minut.
- Makrela to tłusta ryba, która kryje w sobie zdrowe tłuszcze z rodziny omega-3.
- Jeśli nie przepadamy za makrelą, możemy zamienić ją na wędzonego łososia lub pstrąga.
Kaloryczność: 382 kcal
Czas przygotowania: 5 minut
Przepis dla 1 osoby
Dieta: tradycyjna
Bagietka z wędzoną makrelą - składniki:
- 1 (ok. 70 g) mini bagietka
- ok. 65 g makreli wędzonej
- szczypta pieprzu
- garść rukoli
- 2 łyżki kiełków lucerny
- 2 łyżki soku z cytryny
- 10 g majonezu light
Bagietka z wędzoną makrelą - sposób przygotowania:
Makrelę czyścimy z ości i dzielimy na kawałki.
Bagietkę smarujemy majonezem, nakładamy kilka listków rukoli, kiełki, a potem kawałek ryby.
Skrapiamy cytryną, posypujemy pieprzem.