• Nie masz czasu albo chęci rano stać w kuchni? Bagietka z wędzoną makrelą sprawdzi się idealnie, bo jej przygotowanie zajmie kilka minut.
  • Makrela to tłusta ryba, która kryje w sobie zdrowe tłuszcze z rodziny omega-3. 
  • Jeśli nie przepadamy za makrelą, możemy zamienić ją na wędzonego łososia lub pstrąga.

Kaloryczność: 382 kcal

Czas przygotowania: 5 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: tradycyjna

Bagietka z wędzoną makrelą - składniki:

  • 1 (ok. 70 g) mini bagietka
  • ok. 65 g makreli wędzonej
  • szczypta pieprzu
  • garść rukoli
  • 2 łyżki kiełków lucerny 
  • 2 łyżki soku z cytryny 
  • 10 g majonezu light 

Bagietka z wędzoną makrelą - sposób przygotowania:

Makrelę czyścimy z ości i dzielimy na kawałki. 

Bagietkę smarujemy majonezem, nakładamy kilka listków rukoli, kiełki, a potem kawałek ryby.

Skrapiamy cytryną, posypujemy pieprzem.