• Według najnowszych badań naukowych arbuz ma niski indeks glikemiczny. Oznacza to, że osoby chorujące na cukrzycę czy insulinooporność mogą go dorzucić do posiłku!
  • Sałatka z fetą i arbuzem dzięki dodatkowi owoców z dużą zawartością wody będzie orzeźwiającym posiłkiem na letnie upalne dni.

Kaloryczność: 389 kcal

Czas przygotowania: 10 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: wegetariańska, bezglutenowa

Sałatka z fetą i arbuzem - składniki:

  • 20 g orzechów włoskich
  • ok. 100 g arbuza
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • garść rukoli
  • ok. 100 g truskawek
  • 50 g sera feta 

Sałatka z fetą i arbuzem  - sposób przygotowania:

Do miseczki wykładamy rukolę, pokrojoną w kostkę fetę i arbuza. 

Skrapiamy octem balsamicznym. 

Dodajemy przekrojone na ćwiartki truskawki i posiekane orzechy.

Nie solimy dodatkowo - ser jest wystarczająco słony.