• Kanapka z kurczakiem i awokado to hit kuchni amerykańskiej. Przygotujmy ją razem w zdrowszej wersji.
  • Nie jesz mięsa? Super! Kurczaka możesz zastąpić pokruszonym pieczonym tofu lub "mięsem" z seitanu. 

Kaloryczność: 422 kcal

Czas przygotowania: 15 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: tradycyjna

Kanapka z kurczakiem i awokado - składniki:

  • 60 g mięsa z piersi kurczaka
  • 1 awokado
  • 1 (ok. 70 g) minibagietka 
  • 1 marchew 
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek 
  • szczypta pieprzu
  • szczypta soli

Kanapka z kurczakiem i awokado - przygotowanie:

Marchew obieramy, tniemy na paski.

Awokado kroimy na cienkie plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny.

Kurczaka nacieramy oliwą, solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 10 minut.

Zostawiamy do ostygnięcia. Mięso dzielimy – kroimy albo rozrywamy.

Bułkę kroimy na pół. Każdą połówkę nacinamy i smarujemy musztardą. Wkładamy plastry awokado, słupki marchewki i kurczaka.