• Warzywo i owoc w jednym koktajlu? Tak! Odpowiednio komponując przepis, nie czujemy smaku warzywa, ale zjadamy jedną porcję więcej. To sytuacja win - win.
  • Koktajl buraczano-wiśniowy jest tak skomponowany, by dostarczyć wszystkich niezbędnych makroskładników. 

Kaloryczność: 440 kcal

Czas przygotowania: 5 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: wegetariańska, bezglutenowa

Koktajl buraczano-wiśniowy - składniki:

  • 1 burak
  • 20 g masła orzechowego
  • 1 szklanka mleka 2% tłuszczu 
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • garść wiśni

Jak przygotować koktajl buraczano-wiśniowy?

Wszystkie składniki razem blendujemy.

Użyjmy upieczonego lub ugotowanego buraka. Jeśli nie mamy czasu samodzielnie go ugotować, możemy użyć gotowych buraków dostępnych w sklepie.