- Warzywo i owoc w jednym koktajlu? Tak! Odpowiednio komponując przepis, nie czujemy smaku warzywa, ale zjadamy jedną porcję więcej. To sytuacja win - win.
- Koktajl buraczano-wiśniowy jest tak skomponowany, by dostarczyć wszystkich niezbędnych makroskładników.
Kaloryczność: 440 kcal
Czas przygotowania: 5 minut
Przepis dla 1 osoby
Dieta: wegetariańska, bezglutenowa
Koktajl buraczano-wiśniowy - składniki:
- 1 burak
- 20 g masła orzechowego
- 1 szklanka mleka 2% tłuszczu
- 3 łyżki płatków owsianych
- garść wiśni
Jak przygotować koktajl buraczano-wiśniowy?
Wszystkie składniki razem blendujemy.
Użyjmy upieczonego lub ugotowanego buraka. Jeśli nie mamy czasu samodzielnie go ugotować, możemy użyć gotowych buraków dostępnych w sklepie.