• Jak ochłodzić się w czasie letnich upałów? Na pewno pomogą nam w tym owoce, które zawierają dużo wody. Sięgajmy zatem po arbuza, truskawki, brzoskwinie czy agrest.
  • Arbuzowo-truskawkowy koktajl łączy ze sobą pyszne letnie owoce i orzeźwiający kefir. Tak przygotowany posiłek sprawi, że poczujemy się lepiej w wysokich temperaturach, a przy okazji dostarczymy sobie wielu składników mineralnych. 

Kaloryczność: 374 kcal

Czas przygotowania: 5 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: wegetariańska

Arbuzowo-truskawkowy koktajl - składniki:

  • ok.150 g arbuza
  • 400 ml kefiru 2% tłuszczu 
  • 2 łyżki otrębów owsianych 
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • ok. 100 g truskawek

Jak przygotować arbuzowo-truskawkowy koktajl?

Wszystkie składniki razem blendujemy.