- Jak ochłodzić się w czasie letnich upałów? Na pewno pomogą nam w tym owoce, które zawierają dużo wody. Sięgajmy zatem po arbuza, truskawki, brzoskwinie czy agrest.
- Arbuzowo-truskawkowy koktajl łączy ze sobą pyszne letnie owoce i orzeźwiający kefir. Tak przygotowany posiłek sprawi, że poczujemy się lepiej w wysokich temperaturach, a przy okazji dostarczymy sobie wielu składników mineralnych.
Kaloryczność: 374 kcal
Czas przygotowania: 5 minut
Przepis dla 1 osoby
Dieta: wegetariańska
Arbuzowo-truskawkowy koktajl - składniki:
- ok.150 g arbuza
- 400 ml kefiru 2% tłuszczu
- 2 łyżki otrębów owsianych
- 1 łyżka siemienia lnianego
- ok. 100 g truskawek
Jak przygotować arbuzowo-truskawkowy koktajl?
Wszystkie składniki razem blendujemy.