• Owoce jagodowe to źródło polifenoli, które wspomagają nasz organizm w walce z wolnymi rodnikami. 
  • Płatki owsiane to jedne z najzdrowszych produktów na świecie. Zawierają duże ilości mikroelementów, a także błonnik rozpuszczalny, który pomaga obniżyć poziom cholesterolu.

Kaloryczność: 417 kcal

Czas przygotowania: 15 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: wegetariańska, bezglutenowa

Jagodowo-bananowa owsianka - składniki: 

  • ½ banana
  • 200 ml mleka 2% tłuszczu
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • ½ łyżeczki mielonego cynamonu
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • szczypta soli
  • 150 g jagód

Jagodowo-bananowa owsianka - sposób przygotowania:

Siemię lniane mielimy i dodajemy do płatków owsianych. Posypujemy szczyptą soli i cynamonu.

Zalewamy mlekiem, mieszamy i zostawiamy na kilka minut, aż płatki wchłoną część płynu.

Rozgniatamy banana i mieszamy z płatkami.

Dodajemy jagody.