• Sałatka z grillowanym indykiem i brzoskwinią to zaskakujące połączenie lekko kwaśnej brzoskwini z mięsem z indyka.
  • Mięso drobiowe ma wysoki indeks sytości. W połączeniu z warzywami nasyci nas na długo, przez co łatwiej nam będzie wytrwać bez podjadania między posiłkami.

Kaloryczność: 397 kcal

Czas przygotowania: 20 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: tradycyjna, bezglutenowa, bezmleczna

Sałatka z grillowanym indykiem i brzoskwinią - składniki:

  • 1 brzoskwinia
  • 70 g mięsa z piersi indyka
  • 1 łyżeczka miodu pszczelego
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 pomidor żółty
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 2 garście rukoli
  • 40 g komosy ryżowej

Sałatka z grillowanym indykiem i brzoskwinią - sposób przygotowania:

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Przyprawiamy solą, pieprzem, łyżeczką oliwy i grillujemy na patelni. Obok grillujemy brzoskwinię do momentu, aż lekko zmięknie.

Komosę gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

W misce mieszamy rukolę, pokrojonego w kostkę pomidora, gotowe mięso i brzoskwinie.

Przygotowujemy dressing: mieszamy razem łyżeczkę oliwy, miód, ocet balsamiczny, sól i pieprz.

Polewamy sałatkę bezpośrednio przed podaniem.