• Ser feta produkowany jest z mieszaniny mleka owczego i koziego. 
  • Jest jednym z najbardziej tłustych serów, dlatego nie powinniśmy przesadzać z ilością.
  • Twarożek z fety z warzywami i pieczywem to greckie smaki w nowoczesnym wydaniu. 

Kaloryczność: 382 kcal

Czas przygotowania: 15 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: wegetariańska

Twarożek z fety z warzywami i pieczywem - składniki:

  • 100 g jogurtu naturalnego 2 proc. tłuszczu
  • ¼ ogórka
  • szczypta pieprzu
  • garść rukoli
  • 2 rzodkiewki
  • 2 kromki chleb pełnoziarnistego
  • 50 g sera feta

Jak przygotować twarożek z fety z warzywami i pieczywem?

Fetę rozrabiamy z jogurtem. 

Warzywa drobno kroimy i dodajemy do twarożku. Doprawiamy czarnym pieprzem. 

Podajemy z pieczywem.