• Frittata z cukinią to rodzaj włoskiego omleta, który piecze się w piekarniku.
  • Możemy przygotować więcej porcji i przechowywać w lodówce do 3 dni.

Kaloryczność: 413 kcal

Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 25 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: wegetariańska, bezglutenowa

Frittata z cukinią - składniki:

  • 2 jaja kurze
  • ok. 125 g cukinii
  • 2 łyżeczki natki pietruszki
  • szczypta pieprzu
  • 2 młode ziemniaki
  • 40 g sera feta
  • 3 łyżeczki koperku

Frittata z cukinią - sposób przygotowania:

Cukinię kroimy w półksiężyce i podduszamy na patelni, aż zmięknie. 

Jajka mieszamy z pokruszoną fetą, natką, koprem i pieprzem. 

W naczyniu żaroodpornym układamy wcześniej ugotowane ziemniaki i cukinię. Wylewamy masę jajeczną.

Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez mniej więcej 25 minut.