- Frittata z cukinią to rodzaj włoskiego omleta, który piecze się w piekarniku.
- Możemy przygotować więcej porcji i przechowywać w lodówce do 3 dni.
Kaloryczność: 413 kcal
Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Przepis dla 1 osoby
Dieta: wegetariańska, bezglutenowa
Frittata z cukinią - składniki:
- 2 jaja kurze
- ok. 125 g cukinii
- 2 łyżeczki natki pietruszki
- szczypta pieprzu
- 2 młode ziemniaki
- 40 g sera feta
- 3 łyżeczki koperku
Frittata z cukinią - sposób przygotowania:
Cukinię kroimy w półksiężyce i podduszamy na patelni, aż zmięknie.
Jajka mieszamy z pokruszoną fetą, natką, koprem i pieprzem.
W naczyniu żaroodpornym układamy wcześniej ugotowane ziemniaki i cukinię. Wylewamy masę jajeczną.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez mniej więcej 25 minut.