• Za ciepło na zupy? Naszą zupę krem z zielonego groszku z miętą można zjeść też na zimno!
  • Poza sezonem możemy wykorzystać mrożony groszek.

Kaloryczność: 389 kcal

Czas przygotowania: 20 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: wegetariańska

Zupa krem z zielonego groszku z miętą - składniki:

  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 200 g groszku zielonego
  • 2 garście świeżej mięty 
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • 30 g komosy ryżowej

Zupa krem z zielonego groszku z miętą - sposób przygotowania:

Przygotowujemy wywar warzywny - przez co najmniej godzinę gotujemy warzywa z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego i sosu sojowego.

Jeśli nie masz czasu, możesz użyć bulionu ze słoiczka.

Komosę gotujemy według przepisu na opakowaniu. W bulionie gotujemy groszek, dodajemy listki mięty, a całość blendujemy na jednolity krem.

Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, skrapiamy oliwą.