• Wrap z kurczakiem w szpinaku to zdrowsza wersja kebaba. 
  • Możemy przygotować go wcześniej i zabrać ze sobą do pracy na lunch.

Kaloryczność: 367kcal

Czas przygotowania: 25 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: wegetariańska

Wrap z kurczakiem w szpinaku - składniki:

  • 70g mięsa z piersi kurczaka
  • ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • szczypta pieprzu 
  • szczypta soli 
  • 2 garście szpinaku
  • 1 tortilla pełnoziarnista

Jak przygotować wrapa z kurczakiem w szpinaku?

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w niedużą kostkę. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy kurczaka i smażymy na niedużym ogniu. 

Jak mięso będzie gotowe, dodajemy liście szpinaku oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Podlewamy 20-30 ml wody i dusimy, aż szpinak zmniejszy swoją objętość.

Na innej suchej patelni podgrzewamy tortillę, aż będzie elastyczna. Wykładamy na nią pozostałe składniki, zwijamy z obu stron i kładziemy łączeniem na patelni, by skleiła się pod wpływem temperatury.

Podajemy na ciepło.