• Kokosowa jaglanka z amarantusem i malinami to danie, w którym zakochają się zarówno dzieci, jak i dorośli.
  • Kasza jaglana zawiera dużo witamin i mikroelementów. Warto wprowadzić ja do swojego jadłospisu.
  • Nie możesz spożywać glutenu? Ta kasza sprawdzi się idealnie, ponieważ jest naturalnie bezglutenowa

Kaloryczność: 394 kcal

Czas przygotowania: 15 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: wegetariańska

Kokosowa jaglanka z amarantusem i malinami - składniki:

  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 30 g kaszy jaglanej
  • 1 łyżeczka ksylitolu
  • 100 g malin
  • 200 ml mleka 2 proc. tłuszczu
  • 4 łyżki ekspandowanego ziarna amarantusa

Kokosowa jaglanka z amarantusem i malinami - sposób przygotowania:

Kaszę jaglaną płuczemy na sicie i gotujemy na mleku, aż wchłonie większość płynu. Dodajemy wiórki kokosowe, ksylitol, maliny i blendujemy. 

Posypujemy ekspandowanym amarantusem.