- Kokosowa jaglanka z amarantusem i malinami to danie, w którym zakochają się zarówno dzieci, jak i dorośli.
- Kasza jaglana zawiera dużo witamin i mikroelementów. Warto wprowadzić ja do swojego jadłospisu.
- Nie możesz spożywać glutenu? Ta kasza sprawdzi się idealnie, ponieważ jest naturalnie bezglutenowa
Kaloryczność: 394 kcal
Czas przygotowania: 15 minut
Przepis dla 1 osoby
Dieta: wegetariańska
Kokosowa jaglanka z amarantusem i malinami - składniki:
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 30 g kaszy jaglanej
- 1 łyżeczka ksylitolu
- 100 g malin
- 200 ml mleka 2 proc. tłuszczu
- 4 łyżki ekspandowanego ziarna amarantusa
Kokosowa jaglanka z amarantusem i malinami - sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną płuczemy na sicie i gotujemy na mleku, aż wchłonie większość płynu. Dodajemy wiórki kokosowe, ksylitol, maliny i blendujemy.
Posypujemy ekspandowanym amarantusem.