- Kanapki z pastą z makreli można przygotować na wiele smacznych i zdrowych sposobów!
- Ten przepis dostarcza nam nie tylko białka, ale także niezbędnych zdrowych tłuszczów i węglowodanów złożonych. To wszystko sprawia, że jest on odpowiednio skomponowany nawet dla osób z zaburzoną gospodarką cukrową.
Kaloryczność: 406 kcal
Czas przygotowania: 10 minut
Przepis dla 1 osoby
Dieta: tradycyjna
Kanapki z pastą z makreli - składniki:
- ok. 65 g makreli wędzonej
- ½ ogórka lub 1 gruntowy
- 1 łyżeczka oleju lnianego
- 2 łyżeczki natki pietruszki
- 30 g twarogu półtłustego
- 2 kromki chleba pełnoziarnistego
Kanapki z pastą z makreli - sposób przygotowania:
Mięso z ryby dokładnie rozdzielamy palcami w poszukiwaniu ości.
Mieszać z twarogiem i olejem lnianym. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Tak powstałą pastą smarujemy pieczywo. Dodajemy pokrojonego w plasterki ogórka i natkę pietruszki.