• Kanapki z pastą z makreli można przygotować na wiele smacznych i zdrowych sposobów!
  • Ten przepis dostarcza nam nie tylko białka, ale także niezbędnych zdrowych tłuszczów i węglowodanów złożonych. To wszystko sprawia, że jest on odpowiednio skomponowany nawet dla osób z zaburzoną gospodarką cukrową.

Kaloryczność: 406 kcal

Czas przygotowania: 10 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: tradycyjna

Kanapki z pastą z makreli - składniki:

  • ok. 65 g makreli wędzonej
  • ½ ogórka lub 1 gruntowy
  • 1 łyżeczka oleju lnianego
  • 2 łyżeczki natki pietruszki
  • 30 g twarogu półtłustego
  • 2 kromki chleba pełnoziarnistego

Kanapki z pastą z makreli - sposób przygotowania:

Mięso z ryby dokładnie rozdzielamy palcami w poszukiwaniu ości. 

Mieszać z twarogiem i olejem lnianym. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. 

Tak powstałą pastą smarujemy pieczywo. Dodajemy pokrojonego w plasterki ogórka i natkę pietruszki.