• Kanapki z pastą z makreli z kiszonym ogórkiem przygotujemy w kilka minut. Jeśli nie masz czasu na przygotowanie kolacji, wystarczy, że pastę przygotujesz w wolnej chwili.
  • Pozostałe porcje pasty, jeśli zostaną możemy przechowywać w lodówce w zamkniętym pojemniku do trzech dni.

Kaloryczność: 409 kcal

Czas przygotowania: 10 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: tradycyjna

Kanapki z pastą z makreli z kiszonym ogórkiem - składniki:

  • ½ łyżki majonezu
  • ok. 65 g wędzonej makreli
  • Szczypta pieprzu
  • 2 kromki chleba pełnoziarnistego
  • 3 łyżeczki koperku
  • 2 ogórki kiszone

Jak przygotować kanapki z pastą z makreli z kiszonym ogórkiem?

Z makreli usuwamy ości i skórę. 

Mieszać z majonezem, posiekanym koperkiem i jednym ogórkiem startym na tarce (wcześniej odciskamy z nadmiaru soku). 

Doprawiamy pieprzem i mieszamy.

Podajemy z pieczywem pełnoziarnistym i drugim ogórkiem.