- Kanapki z pastą z makreli z kiszonym ogórkiem przygotujemy w kilka minut. Jeśli nie masz czasu na przygotowanie kolacji, wystarczy, że pastę przygotujesz w wolnej chwili.
- Pozostałe porcje pasty, jeśli zostaną możemy przechowywać w lodówce w zamkniętym pojemniku do trzech dni.
Kaloryczność: 409 kcal
Czas przygotowania: 10 minut
Przepis dla 1 osoby
Dieta: tradycyjna
Kanapki z pastą z makreli z kiszonym ogórkiem - składniki:
- ½ łyżki majonezu
- ok. 65 g wędzonej makreli
- Szczypta pieprzu
- 2 kromki chleba pełnoziarnistego
- 3 łyżeczki koperku
- 2 ogórki kiszone
Jak przygotować kanapki z pastą z makreli z kiszonym ogórkiem?
Z makreli usuwamy ości i skórę.
Mieszać z majonezem, posiekanym koperkiem i jednym ogórkiem startym na tarce (wcześniej odciskamy z nadmiaru soku).
Doprawiamy pieprzem i mieszamy.
Podajemy z pieczywem pełnoziarnistym i drugim ogórkiem.