- Mięso z indyka jest bardzo wartościowe. Zawiera dużo białka, ale mało tłuszczów, więc idealnie sprawdzi się na diecie redukcyjnej
- Nie musimy bać się wędlin, jednak warto patrzeć na ich skład i wybierać te, które na opakowaniu mają najmniej wyszczególnionych składników
- Kanapki z wędliną z indyka możemy zabrać ze sobą na wynos, by unikać sklepowych pokus, po które sięgamy, gdy jesteśmy głodni
Kaloryczność: 330 kcal
Czas przygotowania: 5 minut
Przepis dla 1 osoby
Dieta: tradycyjna
Kanapki z wędliną z indyka - składniki:
- 1/4 ogórka
- 1/4 papryki czerwonej
- 4 plastry szynki z indyka
- 10 g masła ekstra
- 2 kromki chleba pełnoziarnistego
- kilka listków sałaty rzymskiej
Jak przygotować kanapki z wędliną z indyka?
Pieczywo smarujemy masłem, dodajemy pokrojone warzywa oraz wędlinę.
Zwróć uwagę na skład. Postaraj się znaleźć wędlinę o jak największej zawartości mięsa i o krótkim składzie.