• Mięso z indyka jest bardzo wartościowe. Zawiera dużo białka, ale mało tłuszczów, więc idealnie sprawdzi się na diecie redukcyjnej
  • Nie musimy bać się wędlin, jednak warto patrzeć na ich skład i wybierać te, które na opakowaniu mają najmniej wyszczególnionych składników
  • Kanapki z wędliną z indyka możemy zabrać ze sobą na wynos, by unikać sklepowych pokus, po które sięgamy, gdy jesteśmy głodni

Kaloryczność: 330 kcal

Czas przygotowania: 5 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: tradycyjna

Kanapki z wędliną z indyka - składniki:

  • 1/4 ogórka
  • 1/4 papryki czerwonej
  • 4 plastry szynki z indyka
  • 10 g masła ekstra 
  • 2 kromki chleba pełnoziarnistego 
  • kilka listków sałaty rzymskiej

Jak przygotować kanapki z wędliną z indyka?

Pieczywo smarujemy masłem, dodajemy pokrojone warzywa oraz wędlinę.

Zwróć uwagę na skład. Postaraj się znaleźć wędlinę o jak największej zawartości mięsa i o krótkim składzie.