- Jedliście kiedyś zupę koperkową z wołowiną? To połączenie sprawi, że posiłek będzie pyszny, ale również zdrowy
- Zastanawialiście się kiedyś, czy koperek ma jakiekolwiek wartości odżywcze? Ma, i to dużo! W tych niepozornych łodygach znajdziemy mnóstwo witaminy C, a nawet wapnia!
Kaloryczność: 434 kcal
Czas przygotowania: 25 minut
Przepis dla 1 osoby
Dieta: tradycyjna
Zupa koperkowa z wołowiną - składniki:
- 1 pęczek koperku
- 2 marchewki
- 1 korzeń pietruszki
- 50 ml śmietany 18%
- 80 g polędwicy wołowej
- 1 szklanka bulionu rosołowego
- 40 g kaszy pęczak
Zupa koperkowa z wołowiną - sposób przygotowania:
Przygotowujemy bulion rosołowy - może być na wołowinie, której użyjemy do przygotowania zupy. Możemy wspomóc się bulionem ze słoiczka.
Do gotowego bulionu dodajemy starte na tarce marchew i pietruszkę.
Jeśli mięso jest surowe, dodajemy je do bulionu razem z warzywami. Gotujemy do miękkości na małym ogniu.
Osobno gotujemy kaszę według instrukcji na opakowaniu.
Do bulionu dodajemy 1/2 pęczka posiekanego koperku oraz zaprawioną bulionem śmietanę. Zupę podajemy z kaszą.