• Proteinowy omlet truskawkowy dzięki dodaniu zawierającego duże ilości białka jogurtu skyr sprawi, że będziemy najedzeni na długo i nie będziemy mieli chęci podjadać między posiłkami. Łatwiej będzie nam wytrwać w procesie odchudzania.
  • Białko to nie tylko odżywki proteinowe. Stawiajmy na naturalne źródła tego makroskładnika. Znajdziemy go w jogurtach, serach twarogowych, produktach mięsnych. 

Kaloryczność: 438 kcal

Czas przygotowania: 15 minut

Przepis dla 1 osoby

Dieta: wegetariańska

Proteinowy omlet truskawkowy - składniki:

  • 1 jajo kurze
  • 1 łyżeczka ksylitolu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g truskawek
  • 40 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 opakowanie (150 ml) jogurtu naturalnego skyr

Proteinowy omlet truskawkowy - sposób przygotowania:

W miseczce razem mieszamy jajko, jogurt skyr, mąkę, słodzik oraz proszek do pieczenia. 

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Jak będzie gorąca, dodajemy masę i smażymy na niedużym ogniu na złoto z obu stron.

Przekładamy na talerz i dekorujemy plasterkami truskawek.